Aquarian Sadhana, zo 15 maart, 10.00-12.30 u, de Yoga Studio, Dordrecht

Het prachtige, serene ochtendritueel vanuit de Kundalini Yoga is de Aquarian Sadhana; 7 prachtige meditatieve mantra’s, voorafgegaan door het “ochtendgebed” Sat Narayan.

Elke mantra uit deze Sadhana heeft haar eigen kracht, haar eigen power en de Sadhana heeft een vastgestelde volgorde. Ook heeft elke mantra een bepaalde tijdsduur.

Vanwege het ritueel is het verzoek (dus niet de verplichting) om in witte kleding deel te nemen aan deze Aquarian Sadhana. Locatie: de Yoga Studio, Kromhout 89, Dordrecht, toegang € 17,50 incl thee, versnaperingen en vers fruit. Aanmelden graag via tel/app 06-53518321 of via e-mail.

Sat Narayan (Chotay Pad )

  • Sat Narayan
    Wahe Guru
    Hari Narayan

Deze mantra wordt gezongen om innerlijke vrede te creëren, zodat je uiterlijke vrede, geluk en welvaart. Narayan is het aspect van de oneindigheid dat betrekking heft op het element water. Deze mantra helpt je dus om mee te gaan met de flow, de stroom en neemt je mee de wereld over naar de ervaring van oneindigheid.

Long Ek Ong Kar 7 min – (diepe ademoefening)

Ek Ong Kar
Sat Nam
S’ree Wahe Guru

The morning call – Adi shakti. Mantra voor transformatie, opent alle chakra’s, reinigt en zuivert je fysieke lichaam en de geest. . One creator created this creation. Truth is his name. Great beyond description is his infinite wisdom. Let bij deze mantra bewust op je houding; rechte rug, kin recht, adem diep in door je neus, gebruik je middenrif met je navel als centraal punt.

 Waah Yantee – 11 min 

Waah Yantee
Kar Yantee
Jag Dut Patee
Aadak It Waahaa
Brahmaadeh Tresha Guru
It Wahe Guru

Mantra om de intuïtie te openen en te versterken, de mantra van creativiteit en vernieuwing. Great Macroself, creative self. All that is creative through time. All that is de great one. Three aspects of God; Brahma (life giving), Vishnu (sustaining), Shiva (destroyer). That is wahe guru.

 Mul Mantra – 11 min 

Ek onkar
Sat naam
Kartaa purkh
Nirbhao nirvair

Akaal moorat
Ajoonee
Saibhang, gur prasaad
Jaap

Aad sach
Jugaad sach
Hai bhee sach
Naanak hosee bhee sach

Deze mantra, de Mul mantra, is de basis van alle Kundalini-mantra’s en stemt je af op je levensbestemming. Yogi Bhajan zegt over de Mul Mantra (Root mantra): de Mul mantra is de doder van het lot. Het verwijdert je lot en verandert je bestemming totaal. Deze mantra heeft zo’n sterke vibratie dat deze je je ziel herinnert aan haar eigenlijke Zelf; zuiver, dankbaar en gelukkig. Je wordt wie je werkelijk bent en je herschrijft je levensdoel.

 Sat Siri – 11 min

Sat Siri, Siri Akaal
Siri Akaal, Mahaa Akaal
Mahaa Akaal, Sat Naam
Akaal Moorat, Wahe Guru

De mantra voor moed, de mantra die je de kracht geeft om de uitdagingen van deze tijd aan te kunnen. De mantra die ons voorbereidt op de dood, op het moment dat Prana ons lichaam verlaat en de ziel ons alle antwoorden geeft. De diepte, de trilling van deze mantra helpt ons om ons leven zodanig te leiden dat we elke dag weer de juiste keus maken en in een hogere trilling leven op ons moment van de dood.

Rakhay Rakhanahaar – 11 min 

Rakhay rakhanahaar aap ubaaria-an
Gur kee pairee paa-i kaaj savaari-an
Hoaa aap da-iaal manaho na visaari-an
Saadh janaa kai sang bhavajal taari-an
Saakat nindak dusht khin maa-eh bidaari-an
Tis saahib kee tayk Naanak manai maa-eh
Jis simrat sukh ho-i sagalay dookh jaa-eh

Dit is de meest krachtige mantra die kan worden toegepast voor de bescherming; bescherming tegen alle negatieve krachten, zowel binnen als buiten jezelf, die je er van weerhouden om je ware levensbestemming te volgen.

Oh protector, the one who protects, you yourself lifts us up, carries us across. You gave us the touch of the Lotus Feed of the Guru, and our work is totally taken care of. You are merciful, kind and compassionate. Our minds do not forget you. In the Sadh Sangat, in the company of those living in consciousness. You carry us across and save us from misfortune, slander and disaster. In an instant you cut away the negativity and slander. That lord and master is my anchor and support. Oh Naanak, hold firm to that one in your mind. Remembering God in meditation happiness comes and all sorrows and pains simply vanish.

 Wahe Jio –  22 min

Wahe Guru
Wahe Guru
Wahe Guru Wahe Jio

De mantra van extase, van overgave. Kalmeert een negatieve mindset, geeft mentale balans en geeft overwinning in het leven. De diepte van deze mantra op onze psyche,  is bijna onvoorstelbaar; allereerst is deze mantra heel lang – 22 – minuten,.Op het moment dat je je bijna begint te vervelen door de continue, langdurige herhaling, slaat deze mantra toe. Het is op dát moment van verveling, dat deze woorden bezit van je nemen, dat je één wordt met de tekst, dat het ritme je brengt op een niveau van bewustzijn (na enige oefening natuurlijk) waar je wellicht niet eerder bent geweest; het niveau van overgave, overgave aan AL dat is, overgave tussen jou en je ziel en de vibratiefrequentie van je bewustzijn, overgave naar bijna een staat van verlichting.
Wahe Guru = beyond description is the experience of God’s wisdom. Wahe jio = great beyond description is is the experience of God blessing the soul.

Guru Ram Das –  5 min
Guru
Guru Wahe Guru
Guru Ram Das Guru

De mantra van heling & bescherming die je hart open zet. Als laatste zijn we eindelijk klaar voor de healing van Guru ram das. Het beste om het gevoel van deze mantra te omschrijven is het gevoel van de zon die opkomt, de warmte, het ontluiken. Het gevoel van vrede, van kalmte, van oneindige ruimte en ontzag.  Wise, wise is the one who serves infinity.

Afsluiting

3 x Sat Nam

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s